[Inne] Uruchomienie FIS 1/1 w Sharanie. Jak to zrobić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ksmp
    Drive
    • 2008
    • 40

Lista uczestników już ostatecznie zamknięta? Znajomy się waha czy nie jechać z dzieciakiem.
    Druga sprawa to pojazd - ja jadę swoim, mogę kogoś zabrać tylko ze w jedna stronę - chyba że będzie zemną wracał w sobotę popołudniu/wieczorem.
  • alfee
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 2583

Mam w Sharanie wyświetlacz FIS 1/1, ale wyświetla tylko temperaturę zewnętrzną i otwarte drzwi. Manetkę wycieraczek mam bez sterowania kompem. Czy da się uruchomić pełne funkcje tego wyświetlacza po wymianie manetki na taką z przyciskami od kompa? czy wtedy będzie pokazywał spalanie chwilowe itp.? Jeżeli tak, to jak to zrobić?
    Alfee
    Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
    Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• splawik
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1292

Zamieszczone przez alfee
      Mam w Sharanie wyświetlacz FIS 1/1, ale wyświetla tylko temperaturę zewnętrzną i otwarte drzwi. Manetkę wycieraczek mam bez sterowania kompem. Czy da się uruchomić pełne funkcje tego wyświetlacza po wymianie manetki na taką z przyciskami od kompa? czy wtedy będzie pokazywał spalanie chwilowe itp.? Jeżeli tak, to jak to zrobić?
      Podpinam się pod pytanie z ciekawości, bo identycznie mam w A6 C5.
      A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
      AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
      O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
      -------------------------------------------------
      Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• alfee
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2583

Kolezanki i Koledzy! Passat, 2001, 1.9 TDI AVF. Czy wychodzily wersje z wyswietlaczem komputera i bez? Jak sprawdzic, czy tam jest ten wyswietlacz, czy moze zostal odlaczony, czy moze uszkodzony (sprzedawca cofal licznik)? Gorna polowa wyswietlacza miesci kontrolki (tak jak jest to w opisie kontr...

Tam piszą, że się da. Tylko może odpisze mi ktoś, kto wie dokładnie jak to zrobić??

[ Dodano: Wto 01 Gru, 09 22:37 ]
        Naprawdę nikt nie wie, czy da się to zrobić? Bo nie wiem, czy opierać się na tym opisie z linku. A chcę to u siebie uruchomić.

[ Dodano: Pon 18 Sty, 10 22:38 ]
        No więc dzisiaj wymieniłem tą manetkę i podłączyłem przewodami do licznika. Później VAG - włączenie kompa i .... rzeczywiście działa A i jeszcze zmieniłem sobie język wyświetlania komunikatów na angielski, bo te niemieckie mnie wkurzały :P

Więc jak ktoś ma pełnego FIS-a i tylko wyświetla mu temperaturę i otwarte drzwi, to wystarczy zmiana manetki, pociągnięcie 4 przewodów + przekodowanie licznika i cieszymy się pełnym kompem. Polecam
        Alfee

Komentarz

• kuba84
          Classic
          • 2008
          • 5

alfee gdybys mógł podrzucić jakis manual albo link byłbym wdzięczny a w zasadzie chodzi o kodowanie licznika tzn jak właczyć kompa i ewentualnie radyjko/navi

Pozdrawiam Kuba

Komentarz

• alfee
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2583

kuba84, ja oparłem się na tym opisie, który jest w moim poście w linku do forum passata. Tam jest w sumie wszystko dokładnie opisane, łącznie z kodowaniem licznika.
            Alfee

Komentarz

Pracuję...